Koiranomistajan yhdistelmätreeni

Kuulostaa nyt ehkä vähän paremmaltakin treeniltä, mutta tämä on oikeastaan vain arki-illan kuvausta.

Meillä on tällä hetkellä siis pentu (Jalo 7 kk) ja aikuinen koira (Olli pian 4 v). Pentua ei voi vielä ottaa juoksulenkeille mukaan, mutta se alkaa olla sen ikäinen, että päivässä on oltava riittävästi toimintaa, ulkoilua, koulutusta tai jotain muuta. Koirien lenkitykset voivat olla hihnalenkkejä tai metsälenkkejä, mutta vain tuo aikuinen koira on juoksulenkeillä mukana. Yhteislenkeillä kasvavana trendinä on viime aikoina ollut vetämisen lisääntyminen, joten kurinpalautustoimena hihnalenkit on hoidettu nyt enimmäkseen erikseen ja ankarassa kurissa.

Tänään päädyinkin tähän tuttuun klassikkoon: ensin toisen koiran ulkoilutus, jonka jälkeen toisen koiran ulkoilutus. Jalon kanssa kävimme vain puolen tunnin reippaan kävelyn, jonka jälkeen takin vaihto kevyempään, koiran vaihto vanhempaan ja hanskojen vaihto paksumpiin, ja sitten 8 km kevyttä juoksua. Pakkanen "yllätti": olin tänään palaverissa Tikkurilassa ja pääkaupunkiseudulla oli leppoisa nollakeli, kotona Mikkelissä -14. Meillä asustavat dalmikset tarvitsevat tällaisissa olosuhteissa takin päälle, elleivät ne saa mennä vapaana.

Siis yhdistelmälenkkinä kävely 3,20 km (9:08/km)+ juoksu 8,28 km (6:46/km) = 11,48 km, 1:29:17. Mukavaa ja kevyttä, lopputuloksena kaksi rauhallista koiraa ja hyväntuulinen omistaja.

* * *

Erittäin harvinainen sisustusosuus: meillä tapetoidaan. Meidän makuuhuone on saamassa uutta pintaa. Tapetti on hurmaava Hummingbirds (Cole & Son), josta indigonsininen versio. Ja tämä ei ole tehosteseinän tapetti, vaan 50-luvun tyyliin tätä on pyöritelty koko 18-neliöinen huone ympäri. Me olemme tosi laiskoja sisustajia, mutta yritämme kuitenkin tässä talossa säilyttää jonkin verran sen alkuperäistä henkeä. Tapetti ei ole 50-luvulta, mutta kyllä on kuulkaa tunnelmaa nyt sinisessä huoneessa. Ja miten tuleekin niin hyvä mieli, kun saa kotia jostain kulmasta vähän ehostettua. Kuva ei valitettavasti tee lainkaan oikeutta tapetille: hiippailin kuvailemassa remonttimiesten kamppeiden seassa, enkä saanut laitettua minkäänlaisia valoja päälle...

Kommentit

 1. Kuulostaa hyvälle yhdistelmätreenille, jolla saadaan kaikki tyytyväisiksi. Varsinkin talvella kävelyhän toimii hyvänä lämmittelynä varsinaiselle lenkille!

  Itse yleensä juoksen puolisen tuntia kolmevuotiaan kääpiövillakoiravintiöni kanssa, jonka jälkeen tuon sen kotiin ja jatkan itse vielä omaa lenkkiäni. Puolen tunnin jälkeen Ricon asenne alkaa aina vaihtua ja se haluaisi merkata jokaisen oksan ja kiven matkan varrella. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urokset... :) Kyllähän tuo koirien kanssa lenkkeily tuo vähän lisämaustetta asiaan. Kävelemällä saa ihan ok kevyitä lenkkejä tehtyä, mutta pitää tosissaan keskittyä vauhdin pitämiseen. Mulla menee niin helposti sunnuntaikävelyksi koirienkin kanssa.

   Onpa hyvä systeemi teillä, koira saa vauhtilenkin ja itse saat kuitenkin vielä jatkot siihen päälle. Hyviä lenkkejä sinulle, erityisesti koiralenkkejä! :D

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat