Lomaviikko 52


Joululomalla oli tarkoitus lenkkeillä paljon. Matkustimme tiistaina joulun viettoon mummolaan Kainuuseen, ja lenkkeilytavoitteesta piti osittain luopua kovan pakkasen takia. Pyhille suunnitellut pitemmät lenkit piti jättää tekemättä. Sen verran kävin kuitenkin, että voin sanoa ottaneeni mielialalääkkeeni säännöllisesti.

ma:
ti: PK 6,55 km
ke: VK 7,22 km
to: PK 5,43 km, jumppa 30 min
pe: PK 11,62 km
la:
su: PK 13,02 km

43,8 km. Tiistaina ja keskiviikkona pakkasta oli -23 astetta. Dalluista ei ollut lenkkikavereiksi, mutta kävin molempina päivinä lyhyet lenkit. Keskiviikon lenkillä oli pieni vastatuuli, minkä vuoksi tein lenkin VK-lenkkinä, siis yksinkertaisesti paleli niin paljon, että piti laittaa vauhtia. En ollut suunnitellut lenkkiä sen kummemmin, mutta ihan hyvä VK siitä tuli. Vauhti 6,2 kilometriin saakka 5:10/km, jonka jälkeen kevyemmin loppuun. Molempina päivinä olin pukeutunut liian kevyesti. Joka talvi sama juttu: on aina kokeiltava ensimmäisinä kylminä päivinä, pärjäisikö yli kahdenkymmenen asteen pakkasessa niin, että hiihtohousujen alla on vain yhdet kalsarit. Muistiin itselle: ei pärjää.

Kainuulaista naiskauneutta talvisen ulkoilun jälkeen

Torstaina vain pieni hölkkä, pakkasta enää -17 astetta. Lenkin päälle jumppa erikokoisilla lapsipainoilla. Tehokasta ja hauskaa. Perjantaina viikon ensimmäinen koiralenkki. Lenkistä 3,9 km juoksin juniorin kanssa, tämä olikin Jalon ensimmäinen juoksulenkki kytkettynä. Sen verran varmistelin, että pentu oli 10 metrin fleksissä, jolloin se pystyi säätelemään omaa vauhtiaan paremmin (täysiä eteenpäin oli pääasiallisin vauhtitoive). Mukana lenkillä potkurin kanssa myös äitini ja pieni veljentyttäreni. Loppulenkin tein vanhemman koiran kanssa, sillä riittikin intoa makoilupäivien jälkeen.Sunnuntaina ajelimme takaisin kotiin. Illalla "puolipitkä", 13 km. Pakkanen oli taas kiristynyt -18 asteeseen, mutta olin onneksi oppinut viikon aikana pukeutumaan. Kylmä ei ollut ollenkaan, mutta hirmu nälkä oli kyllä. Matkustuspäivät on hankalia, kun syömiset jää helposti välipaloiksi. Tein vielä töitä ennen lenkille lähtöä ja unohdin syödä edes sen huonon välipalan.

Sellainen oli ihana jouluviikko lenkkeilyn näkökulmasta. Joulun viettoon kuului muuten sukulaisia ja ystäviä, paljon ruokaa ja hyvää viiniä, elokuvia, pihasaunaa ja paljua, pelaamista, lukemista, päiväunia, pitkiä yöunia, lyhyitä pakkasulkoiluja, takkatulta. Hyväksi havaittu perinteinen kaava toimi tänäkin vuonna mainiosti.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat