Näin hurahti tämäkin viikko

Viikon 45 lenkit ynnä muut:
ma: PK 7,31 km
ti: PK+ 8,14 km
ke:
to: PK 6,7 km, kuntosali 45 min
pe: jumppa (kuntopiiri) 1 h
la: PK 8,22 km
su: PK 14,33 km

Yhteensä 44,7 km.
Tiistain lenkkinä tehtiin koirakaverin kanssa reippaampi PK-lenkki (tai kevyempi VK-lenkki, tarkempaan analyysiin en pysty). Vauhti oli juuri sitä parasta menovauhtia: ei liian raskasta, mutta ei aivan kevyttäkään. Keskivauhti oli 6:04. Ihan mahtavaa, nautinnollista juoksua. Lisää tällaista, kiitos!

Keskiviikkona oli tarkoitus lähteä illalla lasten nukkumaanmenoaikaan kuntosalille tai kevyelle lenkille riippuen vanhemman koiran lenkitystilanteesta. Mies käytti alkuillasta koirat pitkällä metsälenkillä, ja oli huomannut, että hän pystyykin oletetusta venähdyksestä huolimatta juoksemaan. Niinpä hän tiedusteli mahdollisuutta lähteä suunnitelmista poiketen treeneihin. Erinomaisena vaimona toki hyväksyin tämän äkillisen muutoksen päiväohjelmassa ja vietin itse huilipäivää.

Lauantaina oli kuntosalin ja kuntopiirin jäljiltä kyllä paikat kipeänä. Tein kevyen lenkin vasta yhdeksän jälkeen illalla, ja voi että teki hyvää kipeille jaloille. Ihmeen virkeänä ja innokkaana juoksi koirakin, vaikka yleensä tuohon aikaan ollaan jo suunnittelemassa nukkumishommia. Oli muuten eka lenkki nastoilla tänä vuonna. Olen muutama vuosi sitten hankkimiini icebugeihin tosi tyytyväinen. Juoksen nastoilla oikeastaan vain liukkaimmilla keleillä, mutta sen verran noilla on jo juostu, että tänä vuonna täytyy varmaan hankkia uudet.

Viikon pitkä jäi 14 km mittaiseksi, ja ehkä ihan hyvä niin. Viikonlopulle oli kehitelty taas mukavasti tekemistä, miehellä oli metsästystä ja salibandypelejä, ja minulla pelastuskoirien koepäivän talkootöitä, joten pitkä jäi sunnuntai-iltaan, ja eihän se silloin oikein kulje. Koiraa tympäisi loskaiset tiet, ei kovin montaa kertaa kuono tullut etupuolelleni koko lenkin aikana. Tuo vanhempi koira todella ilmaisee selkeästi, jos ei olosuhteet miellytä. No, lenkki tehtiin ja siihen oli ihan hyvä päättää tämä viikko. Ei liian väsyttävä, mutta kuitenkin ihan ok pitkä.

Isänpäivänä laskettiin lasten kanssa vähän mäkeä. Lunta olisi voinut olla enemmänkin, mutta hauskaa oli. Taitaa nämä lumet sulaa ensi viikon aikana. Harmi, on ollut niin paljon valoisampaa lumen myötä.

 Kommentit

Kuukauden luetuimmat