Kotitöitä väistellessä

Siivouspäivä ei oikein ottanut käynnistyäkseen. Olin tavallista raskaamman työviikon jälkeen aika väsynyt. En jaksanut eilen mennä firman pikkujouluihin, mutta pää oli silti kipeä. Liika ajatustyö suhteessa kapasiteettiin vaatii veronsa... Onneksi on kaksi hyvää tekosyytä siirrellä velvollisuuksia eteenpäin, siis nämä:


Siispä ei muuta kuin tunniksi metsäterapiaan. Pilkullisilla oli tuttuun tyyliin let's go -meininki, ja omakin olo parani ulkoillessa. No, paraneehan se tietysti, seura tekee kaltaisekseen. :)Dalmikset on loistavia ulkoilukavereita. Ne seurailevat hyvin mukana ja pysyvät perillä siitä, mihin suuntaan ollaan menossa. Vanhempi koira ilmoittaa hanakasti, jos metsässä näkyy muita kulkijoita, todennäköisesti tuo nuorempi käyttäytyy samalla tavalla, siitä ei ole vielä kokemusta. Metsästykseen käytettäviä dalluja en ole tavannut, mutta ilmeisesti sellaisiakin on olemassa. Pari kertaa tuo vanhempi pilkku on ajanut jänistä ja kaurista, mutta kauaa ei ole tarvinnut odotella, kun dallu on juossut yhtä kovaa takaisin kuin mitä lähti ajamaan. Kai se menee enemmän huvittelun piikkiin?
Pentu ottaa vielä lenkkihommat täysin hauskanpidon kannalta. Vanhempi kuulosteli silloin tällöin, olisiko ilmoitettavia kulkijoita lähistöllä. Voi olla, että olikin, tai sitten lähistön soramonttu tulkittiin epäilyttäväksi kohteeksi. Joka tapauksessa tehtiin reittisuunnitelmaan muutos vanhemman koiran pienen levottomuuden vuoksi. Eikä nähty ketään.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat