Kevyt mäkiharjoitus

Vanhemmalta koiralta on leikattu eturistiside reilu vuosi sitten. Jalkaa jouduttiin operoimaan pariin otteeseen ja toipumisaika venyi pitkäksi. Lihastasapaino ei vieläkään ole kohdallaan ja leikatun jalan käyttö on vähäisempää. Havahduin tähän kunnolla vasta viime keväänä, jolloin tajusin, ettei leikattu jalka taida saada itsekseen lihaksia ennalleen. No, onneksi löytyi hyvä eläinfysioterapeutti ja aloitettiin aktiivinen kuntoutus (tämä meni siis oikeasti niin päin, että ensin löytyi eläinfysioterapeutti ja sitten havahduin, että sitähän me juuri tarvitaan). Ohjelmassa on pääasiassa kotijumppaa, mutta keskiviikkona tehtiin mäkiharjoitus. Lämmittelylenkki olisi sopinut tähän harjoitukseen oikein hyvin, mutta koska tarkoitus oli selviytyä rinteeseen ennen pimeää, lähdettiin saman tien sinne. Viidentoista minuutin hihnalenkki sentään oli alla. Koira oli vetovaljaissa ja fleksissä, jotta sain pidettyä nousussa hieman vastusta.

Noustiin rinne viisi kertaa ylös ja kevyellä hölkällä tultiin alas. Kokonaisnousua 217 m ja kilometrejä 3,43 ajassa 35:16 eli mistään raskaasta tehoharjoittelusta ei ollut kysymys.
Meillä tämä harjoitus menee aina sillä tavalla, että samasta kohdasta noustaan ylös vain kerran. Tämä pitää koiran virettä paremmin yllä. Joka tapauksessa muutaman nousun jälkeen koira alkaa vilkuilemaan, että mitä hittoa tässä nyt hinkataan. Viisi kertaa ylös on ihan hyvä jalan kuntoutusta ajatellen, ajallisesti nousua siinä tulee vajaa parikymmentä minuuttia. Ehdittiin hyvin ennen pimeää.


Kommentit

Kuukauden luetuimmat