Älä eksy, ihminen

Me liikutaan aika paljon koirien kanssa metsässä, useammin umpimetsässä kuin polkuja pitkin. Minä kokeneena eksyjänä olen aivan valtavan innoissani nykyisiin puhelimiin saatavista karttasovelluksista. En nimittäin eksy enää, jos vain puhelimessa riittää akkua. Minulla on joku perus Lumia, johon on ladattu ilmainen Maastokartat-sovellus. Lisäpalikkana latasin siihen reitintallennuksen, joka on erityisesti pelastuskoiraharjoituksissa tosi kätevä.
Tältä se näyttää:

Taustana tässä peruskartta, vihreänä pisteenä sekä koordinaatteina näkyy koko ajan oma sijainti, lisäksi yläkulman kompassissa kulkusuunta. Kuljettu reitti näkyy yllä olevassa kuvassa vihreänä nauhana. Tämä on niin hyvä! Voisi luulla, että laitteiden varassa kulkiessa maastossa kulkemisen taito heikkenee entisestään, mutta minä väitän, että kartanlukutaito paranee ihan itsestään ja toivottavasti se huono suuntavaistokin saisi vähän harjoitusta. Ainakin on huomattavasti helpompi lähteä metsään, kun löytää varmasti sieltä pois.

Eilen kävimme juuri ennen pimeän tuloa pikaisella iltapäiväulkoilulla (22 minuuttia, kuten näkyy tuossa kartan ylälaidassa) ennen lasten harrastuskuskauksia. Itse tallustin kokonaisen kilometrin, koirat tietysti irroittelivat huolella päivän nukkumisen jälkeen. Alkoi olla jo vähän liian hämärää kuvaamiseen, mutta voin vakuuttaa, että vauhtia riitti.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat